Upoznajte Čakovec | Hotel Castellum

Grad Čakovec


Na sjeveru Hrvatske skriva se neotkriveni biser – Međimurje

Prvo istraži Čakovec. Ovaj šarmantni mali gradić osvojit će te svojim uličicama koje sve vode do Starog grada Zrinskih. Tu se nalazi i zanimljiv Muzej Međimurja Čakovec, savršeni početak za daljnje otkrivanje destinacije. Grad najviše živi subotom ujutro. Tad se običava prošpancirati centrom, popiti kavu u nekom od mini caffeea i kupiti kiticu cvijeća. U podne će se začuti top baš kao s Griča, a garda Zrinskih prošetat će se centrom grada. Tad je vrijeme za pronaći restoran koji će vas očarati modernom prezentacijom lokalnih jela. Međimurje je poznato, osim po odličnom vinu, i po delicijama poput tradicionalnog mesa z tiblice. Tu je i domaća tjestenina koju nazivamo trganci, a koja se jede s raznim dodacima i uvijek zove na još. Uz brojne slane delicije uživajte u međimurskoj gibanici, slastici koja sadrži sve u savršenoj kombinaciji– jabuke, sir, orah i mak. Ona je ono nešto što ćete željeti ponijeti kući. Vjerujte nam!

Brojne biciklističke, ali isto tako i vinske ceste vode u daljnje otkrivanje. Svakako preporučujemo istraživanje brežuljaka koji skrivaju zanimljivu farmu jelena, Mađerkin breg koji pruža predivan pogled ili odlazak do rijeke Mure u Žabniku kako biste posjetili moderan interaktivni centar za posjetitelje koji priča priču o mlinarenju, životu mlinara, ali i o životu uz samu rijeku Muru. Sigurni smo da niste znali da se u Međimurju nalazi prvi izvor nafte u svijetu, Centar dr. Rudolfa Steinera ili predivan Regionalni park Mura-Drava. Sve su to mjesta koja treba istražiti.

Tamo gdje su domaćini srdačni, hrana i vino za prave gurmane, a priroda opušta kamo god se zaputili…tamo želite ići na odmor.

Otkrijte RITAM MEĐIMURJA.